null Beeld

‘Wat een lekkere muziekfilm: Wild Rose, de Britse variant op A Star Is Born’

De film Wild Rose is een fijne feelgoodfilm over een meisje uit Glasgow, Rose-Lynn (gespeeld door de leuke nieuwe actrice Jessie Buckley) met een droom: naar Nashville gaan en ontdekt worden als countryzangeres. In het echte leven is die droom echter ver weg. Ze komt net uit de gevangenis (iets met drugs) en moet zo snel mogelijk aan het werk om, als alleenstaande moeder, haar twee kinderen te kunnen onderhouden.

Haar moeder heeft voor de kids gezorgd in de tijd dat ze vastzat en wil dat dochterlief verantwoordelijkheid neemt. Dat is nog niet zo makkelijk voor Rose-Lynn, die zelf eigenlijk ook nog maar een kind is. Veel liever zit ze in de kroeg of zingt ze op haar vaste stekkie in de stad, op het podium met haar vaste band. Want zingen kan ze, dat is duidelijk!

De Britse variant op A Star Is Born

Deze Britse variant op A Star Is Born is net zo fijn, maar wat realistischer. Want ja, ontdekt worden is niet makkelijk, je moet er hard voor werken en dan nog lukt het vaak niet. Er komt van alles voorbij: het harde dagelijkse leven van zorgen voor brood op de plank, kinderen die vervreemd zijn van hun moeder en die ze weer voor zich moet terugwinnen (of heeft ze daar geen zin in?), de liefde voor muziek, haar wilde karakter, mams die haar alsnog probeert op te voeden...

Dat moment dat haar moeder haar toch kwam helpen om haar droom waar te maken gaf me een brok in de keel. Zo mooi! Het leuke is, natuurlijk loopt het goed af, maar toch is de film vaak verrassend, gaat het verhaal net niet zoals je verwacht had. Een heerlijke muziekfilm!

Hier alvast een voorproefje:

Alexandra Holscher (52), eindredacteur, is getrouwd en moeder van drie kinderen (15, 18 en 21). Naast haar werk is ze mantelzorger voor haar moeder van 92. Om te ontspannen doet ze aan yoga, bootcamp en zingt ze in een koor. Ze houdt van films kijken en ‘met haar handen bezig zijn’.

Meer blogs van Alexandra lezen?

Dat doe je hier!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden