null Beeld

#Saptember challenge dag 6: ‘Ik vind eigenlijk dat ik wel een koffie verdien’

Super gezond of rare fratsen, een sapkuur? Drie Margriet redacteuren werden uitgedaagd door Isa en Medina om het te proberen tijdens hun #Saptember challenge. De uitdaging tijdens deze gezondheidschallenge? In de maand september 7 dagen lang gezonder te leven door meer groenten en fruit toe te voegen aan je dieet. Waarbij misschien nog wel de grootste uitdaging is om een week lang geen alcohol en koffie te nemen.

“Want dat is het probleem van deze tijd: we eten te weinig groenten, en drinken vaak een glaasje te veel,” legt Medina uit. Margriet gaat de uitdaging aan en probeert 7 dagen lang gezonder en bewuster te leven, met de recepten en sappen van I’M. Zelf meedoen kan ook, want we geven deze week iedere dag een #Saptember pakket weg. Hoe je kunt winnen lees je onderaan dit artikel.

Margriet gaat de #Saptember challenge aan

Maar eerst delen drie Margriet-collega’s hun #Saptember ervaring met jullie. Een week lang houden Anita Vlaar (coördinator lifestyle), Cecile van Dijck (chef reportage) en Quirine Brouwer (online redacteur) een dagboek bij. Vandaag dag 6!

'Dan om een uur of half elf begint het… Ik heb onweerstaanbare trek in koffie.'

Anita: "Dag 6 start met een broccolikiemenshot die ik in water kiep en snel opdrink. Daarna een flesje Wonder Weeds. Grappige naam, maar ik klok 't lekker snel naar binnen. Daarna start de drukke dag en voor het ontbijt heb ik eigenlijk niet zoveel tijd dus ik prop achteloos een banaan naar binnen en ga door. Dan om een uur of half elf begint het… Ik heb onweerstaanbare trek in koffie. En ik vind eigenlijk dat ik dat gewoon verdien op dag 6. Je moet immers ook langzaam weer terug naar de werkelijkheid dus ik bezwijk voor een cappuccino met melk van een koe. De suiker laat ik achterwege en dat vind ik dan weer heel knap van mezelf. Ik moet er even aan wennen maar ik denk dat ik over een tijdje niet beter weet dus dit zou zomaar het begin van een hele goede gewoonte kunnen zijn. Ik geniet enorm van deze koffie (en van het gezelschap daarbij) maar ik moet het daarna wel bekopen met lichte hoofdpijn.

null Beeld

Voor de lunch heb ik nog wat soep van gisteravond en daarbij maak ik twee rijstwafels met humus en rucola. Van die rijstwafels word ik ook wel blij. Het zijn eigenlijk net een soort taartjes en je kunt ze zelf zo gezellig en kleurrijk maken als je maar wilt. Ik heb ook van die extra dikke gekocht en lees in het programma dat ze hypoallergeen zijn en geen belasting voor je spijsverteringstelsel. Fijne info.

'Van die rijstwafels word ik ook wel blij. Het zijn eigenlijk net een soort taartjes'

In de middag neem ik nog een sapje. De Daily Digest deze keer. Een prima sapje waar vind ik vooral de gele paprika overheerst. Heel jammer van die peper. Dat maakt het voor mij te heftig en uitgesproken. Ik drink wel meteen nog een extra glas water dus de teller staat inmiddels op een liter. Applaus voor mevrouw Vlaar want dat water drinken wil nog steeds niet heel erg goed lukken.

null Beeld

Voor de avond staat een lauwwarme quinoa met feta en courgette op het menu. Er staat niet heel duidelijk wat ik met de courgette moet en rauw eten lijkt me ook zo wat dus ik roerbak het licht samen met een uitje en roer dat er doorheen. Samen met wat platte peterselie en de feta echt een prima maaltje. Voor de kinderen heb ik een pizza met een salade gemaakt en we eten tegelijk. Ze kijken me medelijdend aan maar dat hoeft helemaal niet want dit is echt heel lekker en pizza is niet iets waar ik nu enorme behoefte aan heb. Dus dat scheelt. Al met al weer een prima dagje."

'Ik heb soms wel het idee dat ik een wandelend sapje ben. En dat iedereen dat kan ruiken.'

Cecile: "Vandaag loop ik met mijn vriendinnen het Pieterpad. Mijn rugtasje zit vol ontbijtkoek, noten, appels, water en, echt: DE SAPJES. Vanuit de vriezer mee. De broccolikiemen shot, niet nadenken, en de wonderweeds, ook niet te lang over nadenken doen hun werk. Ik stuiter de auto in die ons naar ons vertrekpunt rijdt. Dit wordt een super dag, de zon schijnt, en die twintig kilometer, dat is lekker en vooral heel gezellig, zeker met al die vitaminen in mijn lijf. Ik heb soms wel het idee dat ik een wandelend sapje ben. En dat iedereen dat kan ruiken.

null Beeld

'Ik heb een hele dikke pannenkoek met spek en kaas en stroop op. Sorry Saptember.'

Halverwege de ochtend eet ik mijn Carrot Care. Eten, niet drinken. Hij is namelijk nog wat bevroren. Wortelijs is best te doen. Begin van de middag. Ik heb een hele dikke pannenkoek met spek en kaas en stroop op. En hij was heerlijk! Sorry Saptember, foute planning. Een mens loopt geen twintig kilometer op een wortelsapje. Gembershot. Daar is 'ie weer, het super shot. Je adem stokt er echt even van, zo sterk.

We zijn bijna aan het eind van onze etappe, het terras is in zicht. Ik drink mezelf moed in met sapje Daily Digest. De Pieterpad-traditie gebiedt bier en bitterballen. En dan moet het diner nog komen. En de locale disco. Waarom zei ik ook weer ja tegen deze challenge?"

Lees ook hoe het onze redacteuren de rest van de week verging:

Gezonder leven, zonder je leven rigoreus om te gooien? Wij gaan de #Saptember challenge aan!

#Saptember challenge dag 2: ‘Ik moet 2x zo vaak naar de wc’

#Saptember challenge: ‘Dag 3 is lastig. Ik heb zin in ongezonde, vette dingen’

#Saptember challenge: ‘De dag van bibberen en hoofdpijn was een omslagpunt’

Winnen: gratis meedoen aan #Saptember

Zie jij het ook helemaal zitten om mee te doen aan #Saptember? In samenwerking met I’M en Frecious mogen wij 7 lezeressen blij maken die gratis de uitdaging aan mogen gaan! Hoe je kans maakt? Meld je aan voor de challenge via Saptember.com én vul onderstaand formulier in om mee te doen:

Beeld: iStock, privébeeld

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden