null Beeld

Quirine kijkt ‘Wie is de Mol?’: ‘Hij wordt door he-le-maal niemand verdacht?’

Wie is de Mol? houdt

honderdduizenden fans in z’n greep. Ook de Margriet-redactie doet fanatiek mee

om de Mol te ontmaskeren. We hebben poules, verdenkingen en meer dan genoeg

twijfels.

Sturen

Iedere week

bespreekt online redacteur Quirine de nieuwste aflevering van Wie

is de Mol? en probeert ze wijzer te worden van alle bondjes,

al het bedrog en ingewikkelde opdrachten. Deze keer aflevering negen: ‘sturen’.

Hettwintigste seizoen

De laatste aflevering voor de finale! Tijd om er eens even goed voor te gaan zitten. We beginnen met een verdwaasde Buddy en Miljuschka, die er heilig van overtuigd waren dat Leonie de mol was. Nog steeds, eigenlijk. Buddy blijft volhouden dat Leonie terugkomt. ‘’Het is het twintigste seizoen, er móet iets gebeuren dat er nog nooit is gebeurd.’ Dat ben ik helemaal met je eens, Buddy, maar volgens mij is dat niet dat Leonie terug gaat komen. Volgens mij is het dat er voor het eerst een mol in het spel zit die door he-le-maal niemand verdacht wordt. Ja, Nathan, ik kijk naar jou.

Eitje,zou je denken

De eerste opdracht is eindelijk een opdracht die een beetje haalbaar is. Een groep Chinese kinderen nemen een serie Kung Fu poses aan die de kandidaten moeten matchen aan een cijfer. Ze krijgen er een kaart met poses en cijfers bij, én de poses worden zelfs tot drie keer toe herhaald. Eitje, zou je denken. Totdat Nathan een sleutelpositie krijgt: hij moet gokken of Rob en Buddy het juiste antwoord hebben gevonden. Heeft hij het goed, dan krijgen ze het geld. Buddy wil Rob testen en laat hem het antwoord geven. Rob begreep er helemaal niets van en gooit er een willekeurig geldbedrag uit, dat natuurlijk niet klopt. Dus weer geen geld voor de pot.

Jevergeet iemand

Miljuschka laat hier vervolgens een hele analyse op los. Buddy kan de mol zijn, omdat hij het juiste antwoord wel wist maar niet wilde zeggen. Rob kan de mol zijn, omdat hij zich van de domme hield. Maar weet je wie ze hier eventjes vergeet? Juist, Nathan! Hij had hier ook een belangrijke positie, maar dat heeft niemand weer door. Of is dit gewoon mijn eigen tunnelvisie?

OudMollandsche Gerechten

Op naar de tweede opdracht, misschien wel één van de leukste van dit seizoen. De kandidaten krijgen twee busjes, waarmee ze op de markt ‘Oud Mollandsche Gerechten’ gaan verkopen, die ze zelf gaan maken. De mannen schreeuwen allemaal meteen heel hard dat ze niet kunnen koken, waarop ik dan denk: boeiend, ze weten in China toch niet hoe het hoort te smaken. Maar nee, alleen Mil belandt in de keuken en de rest stort zich vol enthousiasme op het verkopen van drop (verafschuwde gezichten), en kant-en-klare stroopwafels (groot succes). Het was zo leuk dat ik even vergat op te letten of er iemand aan het mollen was, sorry. Ook best opbeurend om te zien dat de eerste pannenkoeken bij kokkin Miljuschka óók gewoon mislukken.

Verdiendenze nou… geld?

Na al deze lol, wordt de derde opdracht serious business. Ik houd zo van deze opdrachten, die met je hoofd spelen. De kandidaten moeten een bedrag inzetten, en kunnen dit verdubbelen wanneer ze steeds het juiste kistje met geld kiezen. De mol probeert ze via de telefoon met een monotone computerstem op het verkeerde spoor te zetten. Wat lijkt het me leuk om als mol aan die telefoon te hangen! Verbazingwekkend genoeg gaat het bij alle kandidaten best goed. Iedereen verdient geld, alleen Rob eindigt met hetzelfde bedrag als waar hij mee begon. Was dat opzet? Of moet ik toch weer naar Nathan kijken, die als enige kandidaat de laagste inzet koos?

Opnaar de finale

Aan

het einde van de aflevering blijkt dat er dit seizoen vier finalisten gaan

zijn. Rob, Mil, Buddy en Nathan gaan allemaal door naar de finale. Leuk, maar

ook frustrerend: ik wil iemand van mijn lijstje kunnen strepen. In theorie dan,

want mijn lijstje met potentiele mollen ziet er zo uit: 1. Nathan. Bij de

finaletest blijkt dat ik de enige ben die er zo over denkt, want iedereen zit

op Rob, en Rob zit op Buddy. Het zet me even aan het twijfelen, maar nee, ik

blijf bij mijn standpunt. Op naar de finale!

Artikelen van Margriet.nl

ontvangen in je mailbox?

Schrijf je

in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld |

Screenshot

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden