null Beeld

Quirine kijkt ‘Wie is de Mol?’: ‘het leek wel oudejaarsavond’

Wie is de Mol? houdt honderdduizenden fans in z’n greep. Ook de Margriet-redactie

doet fanatiek mee om de Mol te ontmaskeren. We hebben poules, verdenkingen en

meer dan genoeg twijfels.

De állerlaatste

Iedere week besprak online redacteur Quirine de nieuwste aflevering van Wie is de Mol? en probeerde ze wijzer te worden van alle bondjes, al het bedrog en ingewikkelde opdrachten. En nu is het tijd voor de állerlaatste aflevering, waarin de Mol bekend wordt gemaakt.

Net oudejaarsavond

5, 4, 3, 2, 1… alsof het oudejaarsavond is zit ik met een kloppend hart op het puntje van de bank naar de televisie te staren. Het voelt alsof ik champagne in mijn hand zou moeten hebben. Op spectaculaire wijze (dit keer zónder hysterisch publiek en eindeloos tijdgerek, kan dit volgend jaar ook?) wordt de Mol van het twintigste seizoen van Wie is de Mol? bekend gemaakt. Wanneer het moment dan eindelijk daar is, en de teller op één staat, komt de saboteur in beeld: twee knalblauwe ogen, slungelige armen, en een hoed: Rob.

Mijn liefde voor Nathan

Ja, daar zit ik dan, met het schaamrood op mijn kaken te kijken naar alle vorige artikelen die ik heb geschreven over dit twintigste seizoen. De afgelopen weken durfde ik meerdere keren stellig te beweren dat Nathan volgens mij écht de Mol was. Waarom ik dat dacht? Hij ging altijd nét iets te veel voor de groep, ging altijd voor de veilige weg, en zijn constante goede humeur overtuigde mij van een dubbelspel. Maar nee, hij is dus echt zo leuk. Zonder achterliggende agenda en motieven. Mijn liefde voor Nathan was compleet toen Rob het briefje liet zien dat Nathan voor hem had geschreven over hoe laat ze de wekker zouden zetten. Mijn hárt.

Toch niet zo onhandig

Nathan is dus niet de Mol. Rob is de Mol. En eerlijk is eerlijk, iedereen zag dit wel een beetje aankomen. Zelfs ik, die volledig in de Nathan-tunnel zat, had stiekem toch een paar punten ingezet op Rob in de Moll-app. Voor de zekerheid. Een goede zet, bleek, want de Mol is boven de grond en hij heeft een hele grote hoed op. De altijd onhandige en soms beetje dommige Rob was helemaal niet onhandig en dommig (nouja, behalve toen hij de iPad in de eerste opdracht probeerde te hacken, dan).

Een extra seizoen?

Wat ik nu vooral voel, is een leegte. Ik had stiekem meer verwacht van hét jubileumseizoen van Wie is de Mol?. De meeste opdrachten waren onbegrijpelijk en onuitvoerbaar, we hebben bijna geen jokers of vrijstellingen gezien, de finaleaflevering was een anticlimax. Het enige dat dit seizoen tóch heel erg leuk maakte, waren de kandidaten. De fanatieke Buddy, de chaotische Leonie, de sneaky Miljuschka, de aandoenlijke Rob en mijn nieuwe favoriete persoon: Nathan Rutjes. En er is toch nog hoop op een knaljaar, want Rik kondigde gisteravond ook nog even tussen neus en lippen door een extra seizoen van Wie is de Mol? aan, dat na de zomer te zien zal zijn. En ik heb maar één wens: oud-mollen. Zie ik jullie dan weer?

De vaas voor Buddy

Als laatste wil ik jullie natuurlijk dit hi-la-ri-sche filmpje van Johan niet onthouden, die winnaar Buddy nog even een update geeft over de vaas die hij hem heeft beloofd. Johan zit thuis ziek in quarantaine, mét stapel gehamsterde wc-rollen op de achtergrond. Hij houdt de vaas die hij Buddy cadeau gaat doen in beeld. ‘Echt een mooie Chinese vaas. Ik weet niet of hij antiek is, maar in ieder geval wel pre-Coronatijdperk’. Beterschap, Johan!

Beeld | screenshot

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden