null Beeld

Margriet viert Moederdag: ‘lk schaam me nog voor de cadeautjes die ik vroeger gaf’

Moederdag is een dag om je moeder in het zonnetje te zetten. En ook al gaat dat er dit jaar misschien anders aan toe, gelukkig hebben we de herinneringen nog toen Moederdag 'normaal' gevierd kon worden.

De Margriet-redactie deelt de mooiste herinneringen aan Moederdag.

Qualitytime

Kirsten Zijderveld, eindredacteur Margriet.nl

"Twee jaar geleden was ik tijdens Moederdag samen met mijn moeder een week naar Rhodos. We hadden een supergezellige Airbnb met een klein tuintje waar we elke ochtend in de zon ontbeten. Op Moederdag haalde ik bij de plaatselijke bakker - waar we elke ochtend een vers ontbijt scoorden - heerlijke aardbeiengebakjes en kreeg mijn moeder ook nog een cadeau bij het ontbijt. Het was heel bijzonder om die dag samen daar te vieren. Sowieso was het heel fijn om een week lang met z'n tweeën te genieten van het prachtige eiland, de stranden en het heerlijke eten. Een aanrader voor iedere moeder en dochter."

Dubbel feest

Maaike Diekman, assistent artdirector

"Ik ben geboren op zondag 12 mei op Moederdag, dus eens in de zoveel jaar ben ik ook jarig op Moederdag, dat is dan dubbel feest! Ik geef dan natuurlijk een cadeautje aan mijn moeder en ontvang ook cadeautjes van mijn eigen kinderen. Mijn moeder heeft me ook verteld hoe mooi zij het vond toen ik werd geboren op Moederdag, ze vond dat heel bijzonder. Dat ís natuurlijk ook wel bijzonder, om op Moederdag een gezond kind te krijgen."

Het beste cadeau

Jaimy Boer, stagiaire Margriet.nl

"Samen met mijn tweelingzusje ging ik vroeger stiekem op pad om van ons spaargeld een moederdagcadeautje te kopen. Dat moest allemaal heel stiekem gebeuren en we liepen soms uren rond in het winkelcentrum opzoek naar het beste cadeau. Voor een paar euro kochten we de mooiste dingen. Tenminste, dat dáchten we destijds. Zo trots als een pauw waren we toen we haar op Moederdag een schaaltje met kaarsjes gaven, dat eruit zag als een ijsje. Als ik er nu aan denk wat voor troep we destijds allemaal gekocht hebben, krijg ik het schaamrood op de kaken. Gelukkig kwam het allemaal vanuit een goed hart en zijn we tegenwoordig een stuk beter in het vinden van een cadeau. Al was het op avontuur gaan in het winkelcentrum ook één groot feest."

Ontbijt op bed

Quirine Brouwer, online marketeer

"Vroeger, toen mijn zus en ik nog op de basisschool zaten en mijn kleine zusje nog niet geboren (of héél klein) was, hadden we een bijzondere traditie. We hadden íedere dag ontbijt op bed. Ook op schooldagen. Zodra mijn zus en ik wakker waren, verzamelden we allemaal in het grote bed van mijn ouders, en mijn vader en moeder maakten om de beurt het ontbijt van die dag. Mijn zus en ik keken ondertussen – heel lui – televisie. Vader- en Moederdag waren de enige dagen dat wij voor onze ouders hetzelfde deden. Gelukkig kregen zij er toen ook een (waarschijnlijk afschuwelijk lelijk) knutselwerkje bij om het goed te maken. Pas nu besef ik me hoe fijn die ochtenden samen waren. En ook al is onze traditie van vroeger allang voor bij, ontbijt maken op Vader- en Moederdag doen we nog steeds.

Beeld | iStock

Jaimy Boer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden