null Beeld

#IKGEEFOMJE: niet bij elkaar, maar wel mét elkaar

Met #IKGEEFOMJE willen we al die mensen die nu niet samen kunnen zijn een hart onder de riem steken. We willen iedereen laten weten: ik geef om je. Want meer dan ooit voelen we: we moeten het samen doen.

Hang daarom de poster die je in Margriet 15 vindt voor je raam, stuur ’m op, verras je buurvrouw ermee, maak er een foto van en plaats die op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, TikTok… Of verstuur een foto van de poster per WhatsApp. Hoewel we misschien niet bíj elkaar kunnen zijn, zijn we zo wel mét elkaar. Kijk voor meer informatie op margriet.nl/ikgeefomje

null Beeld

Tegen wie zeg jij #IKGEEFOMJE?

null Beeld

Marketeer Nicky van der Heijden: "Mijn oma (87 jaar) is een bezige bij en een echt mensen-mens. Ze kan niet goed alleen zijn. Ze woont nog zelfstandig, maar zonder opa (hij is 10 jaar geleden overleden). In deze tijd extra moeilijk, want ze kan geen gezelligheid meer opzoeken. Gelukkig is het een digitale oma, want ze heeft Facebook, Instagram en Whatsapp, dus we blijven makkelijk in contact. En als mijn zus en ik wat eten naar haar toe brengen, en wat leesvoer (zoals Margriet 😉), krijgen we ook weer wat lekkers terug (al was dat niet de bedoeling). Zoals de quote al mooi luidt: niet bij elkaar, maar wel mét elkaar. #ikgeefomje

null Beeld

Online marketeer Quirine Brouwer: "Ik zeg #ikgeefomje tegen al mijn vriendinnen. We zijn nooit goed geweest in online contact onderhouden. Dan vergeten we dagenlang om iets terug te sturen, of komt FaceTime nét even niet uit. Dat was normaal nooit erg, want we weten het allemaal van elkaar. Nu is het soms lastig, want we spreken elkaar daardoor weinig. Ik kijk nu alweer uit naar de momenten dat ik gewoon op mijn fiets kan stappen voor een gezellige koffiedate in de stad."

null Beeld

Online manager Loesja de Bruin: "Ik zou #ikgeefomje willen zeggen tegen mijn ouders. Normaal zie ik ze minimaal één keer per drie weken. Ze wonen helaas op bijna twee uur rijden, anders zouden we elkaar waarschijnlijk elke dag zien. Maar nu zie ik ze dus even helemaal niet en ik mis ze verschrikkelijk. Ze hebben beide de risicoleeftijd, dus ik durf simpelweg niet naar ze toe te gaan en moedig ze vooral aan om lekker thuis te blijven. Gelukkig kunnen we veel met elkaar bellen en Whatsappen, maar ik zou ze zó graag een knuffel willen geven…"

Geen Margriet 15 in huis, maar wil je wel meedoen aan de actie? Download de poster hier en print ‘m uit!

Liever Margriet 15 bestellen? Een los nummer koop je gemakkelijk hier én je hoeft de deur niet uit, want je krijgt 'm thuis bezorgd!

Video | Nova Letschert

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden