Margriet logo
null Beeld

Helene: ‘Zij weet zelf van niets, maar ik heb een bijzondere band met haar’

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Elke week schrijft ze over wat haar bezighoudt. Deze keer: een BN-er waarmee ze een bijzondere band heeft, al is de persoon in kwestie daar zelf (nog) niet van op de hoogte.

"Ze weet zelf van niets, maar ik heb een bijzondere band met Tooske Ragas."

Idols

"We schrijven 2002 en ik loop, als student Journalistiek, stage bij gratis dagblad Sp!ts. Bij mijn stagebegeleider, chef van de entertainmentredactie, heb ik aangegeven dat ik enorm van schrijven houd, maar dat ik mensen interviewen, en dan vooral bekende Nederlanders, wel heel spannend vind. “Mooi,” antwoordt ze. “Dan ga jij hierheen en kom je terug met een quote van een van de presentatoren. Ze geeft me een uitnodiging voor de perspresentatie van een nieuw televisieprogramma: Idols. We hebben dan nog geen idee dat dit programma een grote hit gaat worden. Op de uitnodiging staan de presentatoren aangekondigd: Reinout Oerlemans en Tooske Ragas (toen nog Breugem)."

'Met knikkende knieën stap ik op haar af'

"Zenuwachtig ga ik naar de perspresentatie in Hilversum. Er is een grote groep journalisten op af gekomen. Na een inleidend praatje en een voorvertoning van het programma is het tijd voor de interviews. Met knikkende knieën stap ik op Tooske af. Ze vraagt waar ik van ben en als ik Sp!ts antwoord, zegt ze: “Leuk!”

'Mijn koudwatervrees verdwijnt als sneeuw voor de zon'

"Het ijs is gebroken. Een leuk gesprek volgt en mijn koudwatervrees verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik lever een groot stuk in voor de krant, dat een dag later wordt gepubliceerd. Als ik later op de redactie vertel dat ik letterlijk knikkende knieën had tijdens het interview roept een collega uit: “Wat schattig!”

Dat vond ik toen heel stom, maar begrijp ik nu volkomen. Het was ook schattig. Maar dat ik mijn angst overwon betekende een goede start van mijn carrière. Dank, Tooske."

Nu in Margriet

Journalist Nicole Gabriëls interviewde Tooske Ragas voor Margriet 45 - nú in de winkel. Een mooi gesprek over haar tv-werk, haar gezin, mode, geluk en meer: lees het gesprek met Tooske hier.

Helene van Santen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden