Margriet logo
null Beeld

Dít was vroeger Helene’s grote liefde. In haar dromen, dat wel..

Helene van Santen is hoofdredacteur van Margriet. Wekelijks schrijft ze over wat haar bezighoudt: deze keer is dat haar eerste grote liefde. Die helaas niet wederzijds bleek te zijn..

"Ik was zestien jaar en hij was mijn grote liefde: Dani. Althans, in mijn dromen. Voor degenen bij wie niet direct een belletje gaat rinkelen bij de naam Dani: Daniel da Cruz Carvalho is een Portugese voetballer die in de jaren 90 bij Ajax speelde. Hij stond meer

bekend om zijn goede looks dan om zijn voetbalprestaties en stond volgens de showbizzrubrieken vaker in de Amsterdamse nachtclubs dan op het voetbalveld."

Helene da Cruz Carvalho

"Desondanks was ik weg van hem. Want ja, ik was dus zestien en hij was superknap. De mooiste man die ik ooit had gezien. Dus hing ik een levensgrote poster van Dani op in mijn kamer en om alvast te oefenen met zijn achternaam (voor later) nam ik onze huistelefoon op met de woorden: ‘Met Helene da Cruz Carvalho.’ Mijn eerste e-mailadres begon met “helene_dcc” (want ‘da cruz carvalho’ was te lang). Dat heb ik later aangepast, nadat mij bij een sollicitatiegesprek werd gevraagd waar ‘dcc’ toch voor stond."

Lees ook:

Déze plek voelt voor Helene echt als thuiskomen

Teleurstellende ontmoeting

"Ik moest en zou Dani een keer ontmoeten. En dus toog ik naar een training van Ajax, buiten de ArenA, en trok hem aan zijn shirtje toen hij het veld af kwam. Alleen; dat deden nog tientallen andere meisjes ook. De foto van ons samen is gemaakt, maar het was toch een deceptie. Hij was ongeïnteresseerd en gehaast, waarschijnlijk omdat hij elke dag tientallen meisjes aan zijn shirt had hangen."

De volgende grote liefde

Daarna was de liefde snel bekoeld. Maar zoals dat bij tienermeisjes gaat, duurde het niet lang of de volgende kalverliefde diende zich aan. Opnieuw een tikkeltje foute, maar o zo knappe man: Enrique Iglesias. Maar daarover een andere keer meer.

Volg Helene van Santen ook op Facebook, Instagram of Twitter.

Fotografie | Sanne Tulp

Helene van Santen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden