null Beeld

Dít doen we als Margriet-redactie anders nu we de hele dag thuis zitten

Als Margriet-redactie hebben we het geluk dat we de mogelijkheid hebben om thuis te werken. Maar dat betekent ook: de hele dag thuis met kinderen, huisgenoten, huisdieren en alleen voor het hoognodige de deur uit. En dat voelt best een beetje anders.

Hoe besteden wij onze tijd in deze gekke, spannende periode? Acht redactieleden vertellen.

Het hele weekend bordspelletjes spelen

Projectredacteur Tanja van Kempen: “Ik merk dat ik de héle dag naar een scherm kijk, en mijn mobiele telefoon continu in de gaten houd voor nieuwsupdates. Niet verder vertellen hoor, maar mijn schermtijd op mijn mobiele telefoon is zelfs verdubbeld. Daarom hebben mijn vriend en ik zaterdag het bordspel Kolonisten van Catan bij mijn schoonvader opgehaald. Fanatiek als we zijn hebben we het hele weekend Kolonisten gespeeld, mét chips en wijn om het zo gezellig mogelijk te maken. Ook kwam ik erachter dat ik niet zo goed tegen mijn verlies kan, het staat nu namelijk 6-4 voor mijn vriend. Wordt vervolgd…’’

null Beeld

Eindelijk dingen van de lijstjes strepen

Online marketeer Quirine Brouwer: “Ik ben een grote verzamelaar van lijstjes. Lijstjes met boeken die ik wil lezen, lijstjes met series en films die ik wil kijken, lijstjes met onderwerpen waar ik over wil schrijven. Het probleem is alleen dat die lijstjes steeds langer worden en ik eigenlijk nooit tijd maak om er ook iets van te kunnen afstrepen. Maar nu is die tijd eindelijk daar! Het eerste boek is inmiddels uitgelezen (Little Women van Louise May Alcott), en de eerste twee films zijn ook van het lijstje gestreept (Anna Karenina en Call Me By Your Name). Wat een bevredigend gevoel.”

Heel veel met de kat knuffelen

Eindredacteur Ilona Oerlemans: “Elke ochtend videobellen met m’n collega’s van de tekstredactie en sowieso veel chatten en appen met álle collega’s. Elke dag een flinke wandeling maken (alleen waar het rustig is!) om het hoofd leeg te maken. En tussendoor heel veel met de kat knuffelen om tenminste nog een béétje fysiek contact te hebben. Lastig is het wel, deze periode van verplicht thuis werken, omdat ik ook zo veel ‘gewone’ dingen mis. Maar gelukkig steunen we elkaar op afstand.”

Naar Friesland gevlucht

Productmanager Corine Schumacher: “Vanuit Amsterdam ben ik vorige week naar mijn vakantiehuis in Friesland gevlucht. Ja, gevlucht; zo voelt het ook echt. Toen ik Almere voorbij reed, merkte ik dat mijn hartslag een stuk naar beneden ging. Omdat het huis in the middle of nowhere staat met een grote tuin hebben we hier voldoende te doen. Helaas is mijn man Daan ziekjes achtergebleven in Amsterdam, maar hij is aan de beterende hand. Gisteren heb ik samen met mijn oudste dochter de maaimachine aan de praat gekregen en dat was nog best een uitdaging. Het gras is gemaaid; niet supergoed - de banen lopen wat schever dan anders - maar het gras is in ieder geval gemaaid. Ik heb eigenlijk niet zulke groene vingers, maar de komende dagen ga ik me daar meer mee bezighouden. De tuin moet lenteklaar worden gemaakt!”

Een online kroeg

Coördinator reportage Annemarie van Looij: “Ik heb met mijn vriendinnen een online kroeg. Ik spreek ze tegenwoordig zelfs vaker dan normaal. Al snak ik er wel naar om ze even een stevige knuffel te geven. Zeker mijn vriendin, wier stiefvader in een verzorgingstehuis zit.”

null Beeld

Werken, opvoeden én lesgeven

Beeldcoördinator Linda Overgoor: “Voor mij is er veel veranderd sinds het volledig thuis werken. Ik ben nu niet alleen een working mum, maar ook een working mum én lerares. Een uitdaging op zich! De lunch schiet er nu wel regelmatig bij in. Door het maken van een schoolschema voor mijn zoon Olivier is er nu meer structuur, en gaat het iedere dag weer een beetje beter.”

De dag goed beginnen

Assistent vormgever Maaike Diekmann: “Ik ga nu

’s morgens voor ik met mijn laptop aan de keukentafel ga zitten eerst een

rondje lopen. Even een frisse neus halen. Er is dan haast nog niemand buiten,

want het is nog voor acht uur. Maar dan heb ik in ieder geval vast wat stappen

gezet!”

Opruimen, klussen en lekker koken

Eindredacteur online Kirsten Zijderveld: “Ik heb altijd een lijst met dingen die ik 'nog een keer' wil doen, en je begrijpt: tijdens normale weken komt daar meestal niet zo veel van terecht. Nu ik zo veel tijd thuis doorbreng is er geen excuus meer mogelijk: die lijst moet afgewerkt worden. Zo ga ik m'n interieur weer eens een opfrisbeurt geven met nieuwe accessoires, die stapel ongelezen boeken en tijdschriften eindelijk eens afwerken, kledingkast en andere spullen uitzoeken, de duizenden foto's op m'n iPhone omtoveren tot fotoalbums en extra de tijd nemen om lekker en gezond te koken (en wie weet bak ik ook nog eens een taart).”

Volg je ons al op Instagram? Daar delen we dagelijks leuke achter de schermen-foto's van de Margriet redactie.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden