Behind the scenes: zo vierde de Margriet-redactie Kerstmis met elkaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Behind the scenes: zo vierde de Margriet-redactie Kerstmis met elkaar

Alles gaat anders in deze coronaperiode, ook het vieren van Kerstmis. Gelukkig konden de redactieleden van Margriet (op anderhalve meter afstand) met elkaar proosten tijdens een online kerstestafette. Een kijkje behind the scenes.

Kerstbox

De spanning werd in de week voor de kerstestafette al flink opgevoerd, omdat alle redactieleden een kerstbox thuisbezorgd kregen. Die was met veel aandacht en liefde gevuld door de feestcommissie. Bij de box zat een briefje, met opdracht om de inhoud nog even ingepakt te laten, behalve het witte tasje. Moeilijk hoor! Maar in het tasje dat al geopend mocht worden, bleek een bijpassende outfit te zitten, die aangetrokken moest worden als de estafette online zou starten.

Hier zie je hoe de feestcommissie de kerstboxen inpakte:

Muzikale quiz

Op de bewuste donderdagmiddag zat de voltallige redactie klaar achter de laptop. Vanuit huis, in de roodgeblokte pyama, en met een kerstbox aan de voeten. De kerstestafette werd geopend met een muzikale quiz, gehost door de zangeressen van Clean Pete. Tweelingszussen Loes en Renée Wijnhoven gaven een moderne draai aan klassieke kerstliedjes.

Lees ook:
Helene: ”Wat is er met jou gebeurd!?’, roept mijn collega uit’

Unboxing

Daarna was het eindelijk tijd voor de unboxing. Onder luide kreten en gejuich pakte iedereen de kerstbox uit. Naast die roodgeblokte pyama, werd de redactie flink verwend met allerlei toffe cadeaus. Vooral het blik verse koeken was favoriet, daar werd nog dagenlang over gekwijld in de groepswhatsapp.

Speech

Hoofdredacteur Helene van Santen sloot de kerstviering af met een epische speech. Op rijm! Ze sprak hierin haar waardering uit naar het Margriet team én heeft heel veel zin in het komende jaar. Samen op weg naar 2022, met nog meer mooie resultaten voor Margriet!

Kerstwens

Dan rest de redactie nog maar één ding en dat is onze lezeressen hele fijne feestdagen wensen!

Dat deden we ook online:

Merel SchutMargriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden