null Beeld

Alexandra keek de film ‘Police’: ‘Politie zijn in Parijs is niet niks’

Kennen jullie die leuke film nog, Intouchables? Acteur Omar Sy speelt daarin de briljante rol van de verzorger uit de banlieues van Parijs die bevriend raakt met zijn ‘patiënt’. Heerlijke film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal (daar hou ik altijd van) en een megahit. Diezelfde Omar Sy speelt nu in Police.

De film 'Police'

Police is een film over drie politieagenten die samen een nachtdienst draaien die anders verloopt dan iedereen gedacht had. In de eerste helft van de film maken we kennis met deze drie agenten, en het is even wennen aan de manier waarop. Ieder hebben ze hun eigen persoonlijke beslommeringen en moeten dat zien te combineren met de zware baan van politieagent in een grote stad. Virginie (Virginie Efira), moeder van een kleintje maar niet echt blij in haar huwelijk, Aristide, die allerlei rituelen heeft om de nare kant van zijn werk niet mee naar huis te nemen en Erik (Grégory Gadebois), de oudere agent die waarschijnlijk ooit verslaafd was aan de drank en nu alleen nog maar aan zijn glas rúíkt.

Het lot van een vluchteling

Politie zijn in Parijs is niet niks. De agenten proberen zo goed en zo kwaad als het gaat hun werk én de dingen die niet zo lekker lopen in hun privéleven te managen. Wat nog niet altijd makkelijk is (er blijkt bijvoorbeeld ineens een liaison tussen twee van hen te zijn). In de tweede helft van de film ontvouwt zich het ‘echte verhaal’. De drie agenten komen met elkaar in de auto te zitten tijdens een nachtdienst, waarin ze een uitgezette vluchteling terug moeten brengen naar het vliegveld. Het idee dat ze het lot van deze man in handen hebben begint langzaam te dagen, bij de een wat sneller dan bij de ander. Een aardige film met de altijd fijne acteur Omar Sy.

De Franse filmmaker Anne Fontaine (Les Innocentes, Coco Avant Chanel) bewerkte het script samen met Claire Barré aan de hand van Hugo Boris’ in Frankrijk goed ontvangen roman Police (2016). De films draait sinds 26 november in de bioscoop

Alexandra Holscher (54), eindredacteur, is getrouwd en moeder van drie kinderen (16, 20 en 22). Naast haar werk is ze mantelzorger voor haar moeder van 94. Om te ontspannen doet ze aan yoga, bootcamp en zingt ze in een koor. Ze houdt van films kijken en ‘met haar handen bezig zijn’.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden