null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Alexandra: ‘In het nu leven helpt om niet somber te worden’

Nou, daar zitten we dan, na weer een persconferentie. Thuis blijven werken. Mondkapjes standaard in de tas en wachten in de rij tot je de supermarkt in mag met je schoongemaakte karretje. Geen bijbaantjes voor de kinderen (cafeetje, restaurant), geen omzet voor het bedrijf van mijn man (leverancier aan de horeca).

Het is soms moeilijk om de zon te blijven zien schijnen. Maar we moeten wel. Moed erin houden. Tegen elkaar zeggen dat er echt weer betere tijden aan gaan komen.

Zegeningen

En in het nu leven, dat helpt om niet somber te worden. Ik kan me enorm zorgen gaan zitten maken, maar op dit moment zit ik een stukje te tikken, ik heb een dak boven mijn hoofd, ik ben dankbaar dat ik werk heb, ik kan naar muziek luisteren, een kop koffie drinken. Dus laat ik daar dan van genieten. Ooit leerde ik vroeger een christelijk liedje: Tel uw zegeningen een voor een, tel ze alle en vergeet er geen… En ja, als je alles op gaat noemen wat je wél hebt, wat je nog wél kunt doen, geeft dat een goed gevoel.

Hobby oppakken

Ook belangrijk: laten we accepteren wat er nu gaande is. We

kunnen het niet veranderen, anders dan ons goed aan de regels te houden. Verder

kunnen we niets doen. Dus: loslaten en ons focussen op dingen waar we wél

invloed op hebben. Iets zoeken wat helpt ons prettiger te voelen. Ik ben

bijvoorbeeld mijn oude hobby ‘iets met mijn handen doen’ weer gaan oppakken.

Als kind vond ik het al fijn om te handwerken. En daar besteed ik nu weer tijd

aan. Macrameeën, borduren, weven, ik vind het allemaal leuk. Dat geeft me direct

een goed gevoel. Op Pinterest of Instagram zoeken naar leuke plaatjes is toch

echt fijner dan voortdurend het nieuws checken (heb ik ook gedaan, werd ik

gestrest van).

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Thermoskan met thee

Iets nieuws gaan doen, ook een goeie. Mijn man is gaan fotograferen. Hij beleeft er zo veel plezier aan en is anders gaan kijken naar de dingen, ziet ineens de schoonheid van een regenplas waar de lucht en een wolk in weerspiegelt. Wat mij ook helpt: bewegen. Gelukkig kunnen we gewoon naar buiten, wandelen, fietsen of zwemmen! Ik heb ineens het buitenzwemmen ontdekt. Samen met een vriendin zwem ik twee keer in de week een halfuurtje op een officiële zwemplek. We begonnen in de zomer, maar zijn nog niet gestopt.

Inmiddels met een pak aan en een opblaasbare boei om onze middel om goed zichtbaar te zijn. We fietsen naar de steiger, lachen om hoe gek we zijn dat we nu nog het water ingaan, zwemmen een halfuurtje en kleden ons dan snel aan. Mijn vriendin heeft een thermoskan met thee mee en we genieten van een kopje warme thee en van het buiten zijn. Dan fietsen we weer naar huis. Heel simpel, maar het geeft me energie voor de hele dag!

'Het komt weer goed'

Tegen iedereen wil ik zeggen: houd goede moed, let op elkaar, blijf praten over wat je bezighoudt en zorg goed voor jezelf. We komen erdoorheen. Het komt weer goed!

Alexandra Holscher (54), eindredacteur, is getrouwd en moeder van drie kinderen (16, 20 en 22). Naast haar werk is ze mantelzorger voor haar moeder van 94. Om te ontspannen doet ze aan yoga, bootcamp en zingt ze in een koor. Ze houdt van films kijken en ‘met haar handen bezig zijn’.

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 45 ligt nu in de winkel! Met deze week: een powerplan voor 50+, tips om zelf je haar te kleuren, een interview met Robert ten Brink en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden