null Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

PREMIUM

Ze doen alsof het zo makkelijk is, even een leuke DIY, maar het is natuurlijk ver-schrik-ke-lijk moeilijk

Aaf is gevoelig voor woontrends, maar bij DIY-trends is ze terughoudend. Want ja die lijken vaak makkelijker dan ze zijn.

Ik ben best gevoelig voor woontrends. Niet dat ik mijn hele huis nou vol met pannenkoekenplanten heb gezet toen die eenmaal heel veel voorbijkwamen op Instagram of net als in alle woonbladen te zien is, een gietvloer heb gestort, maar ik ben er wel bovenmatig in geïnteresseerd.

Ik heb het afgelopen jaar dan ook de hele keuken donkerblauw laten schilderen toen die kleur ineens bovenmatig vaak in mijn vizier kwam, nog steeds tot mijn grote genoegen. En natuurlijk ben ik gezwicht voor de enorme hoekbankmode van de afgelopen paar jaar. Ik kan me trouwens niet eens voorstellen dat ik ooit nog een ander soort bank wil, al zal hij, zo gaat dat, over een paar jaar weer uit de gratie raken bij de mensheid.

Blauw vierkant

Nu las ik over iets wat ik nog nergens had gezien, maar wat vast veel voorbij gaat komen, want het stond in de Stella Daily, een nieuwsbrief over allemaal trends: het kleurblok óp de gekleurde muur. Even ter uitleg: je hebt bijvoorbeeld een groene muur en daar schilder je een perfect blauw vierkant op. Volgens de Stella mocht je trouwens absoluut nooit meer één muur van een kamer in een opvallende kleur verven en de rest wit; dat had de man van de verfwinkel mij in de tijd van die blauwe keuken trouwens ook sterk afgeraden en daar had ik goed naar geluisterd. Maar mocht je toch iets met een aparte kleur willen, een kleurstatement (zeg ik even professioneel), dan kun je dus een groot vierkant óp een andere kleur schilderen.

‘Even’ een leuke DIY

Het stond inderdaad goed op de foto’s bij het artikel en ik vond het een slim plan. Ik vind met dit soort tips alleen altijd het lastige: ze doen alsof het zo makkelijk is, even een leuke DIY, maar het is natuurlijk ver-schrik-ke-lijk moeilijk. Krijg maar eens al die lijnen zo recht, zorg maar dat je niet net buiten de lijnen verft, bepaal überhaupt zelf maar eens hoe groot of klein dat vierkant moet worden. Dit lijken mij allemaal opgaven van een orde van grootte die ik niet kan overzien.

Tegelijkertijd weet ik dat ik binnenkort op mijn Instagram-tijdlijn iemand ga aantreffen die dit heeft volbracht in haar huis. En dat ik dan een beetje jaloers word. En ga denken dat ik dat ook wel even kan. Iemand moet me tegenhouden. Verstop de kwasten en het afplakplakband, want dit kan alleen maar fout gaan.

null Beeld

Over columnist Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is schrijfster, getrouwd met Gijs Groenteman en moeder van Benjamin en Rifka. Lees hier alle columns van Aaf.

Aaf Brandt CorstiusMarloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden