Headers columnisten Aaf NW.  Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

PREMIUM

Op Instagram zie ik thuiswerkers voor zichzelf de prachtigste speltcrackers ­beleggen

Lunchen met een prachtige lunchcreatie op een bankje in de zon? Niet voor Aaf. Die stouwt gewoon iets weg tijdens het typen.

Ooit las ik over ‘secret singles behavior’ – het geheime gedrag van singles. Dat hield in dat je je, als single, soms ongebreideld onvoorbeeldig kunt ­gedragen omdat er toch niemand kijkt. Met je kleren aan op de bank in slaap vallen of op diezelfde bank een afhaalmaaltijd naar binnen schrokken met de tv aan, zeer matig het huis schoonmaken, urenlang scrollen door ­foto’s van een ex op social media met wijn erbij – ik noem maar wat ­voorbeelden, er zijn er vast veel meer.

Drie-mueslibollen-lunch

Nu ben ik geen single, maar ook ik heb geheim sologedrag. Er zijn natuurlijk momenten dat ik in mijn eentje thuis ben. Wat bij mij vooral speelt, is geheim slecht lunchgedrag. Niet dat ik dan zeven kaneelbroodjes wegstouw om ze weg te spoelen met een fles cola, het is meer dat ik een heel matige lunch voor mezelf maak op drukke dagen, en daar ergens ook wel van geniet.

Een voorbeeld daarvan is mijn drie-mueslibollen-lunch. Die bollen haal ik bij de supermarkt, een dag voor een aankomende drukke dag, en die eet ik dan fietsend van afspraak naar volgende afspraak op. Op de fiets. Dit is niet de meest fantasievolle of fantastische lunch die er bestaat, maar ergens vind ik het een genot dat ik mijn maag heb gevuld, nul tijd aan eten heb hoeven te besteden, en ruim op tijd ben gekomen.

Er zijn ook dagen dat ik thuis werk, maar lekker door wil pakken. Er ligt een beetje oud brood in het broodkastje en de kaas is op, en de bakker is op zich om de hoek, en de kaasboer ook, maar ik kies ervoor om het anders te doen. Ik rooster wat oude boterhammen, smeer op allemaal hetzelfde – pindakaas – en stouw dat weg terwijl ik typ.

Extreem niet-mindful

Op Instagram zie ik andere thuiswerkers voor zichzelf op de prachtigste manieren drie speltcrackers beleggen, die ze vervolgens nuttigen op een bankje in de zon. Niet ik, ik pak het extreem niet-mindful aan en eet dit saaie maal gedachteloos op, of nou ja, gedachteloos, mijn gedachten zijn bij wat ik ondertussen aan het typen ben. Niet bij het eten.

Dit moet natuurlijk niet elke dag zo gaan, maar ik vermoed dat ik, doordat ik bij het ontbijt en het avondeten altijd wél mijn best moet doen – dat maak ik ook voor de kinderen, die kan ik niet met een halve geroosterde oude ­boterham naar school of bed sturen – ik me er bij de lunch stiekem met een jantje-van-leiden van afmaak. En daar heimelijk nog van geniet ook. Twee keer stiekem dus. Heerlijk.

Paspoortbeeld columnisten Aaf NW Beeld

Over columnist Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is schrijfster, getrouwd met Gijs Groenteman en moeder van Benjamin en Rifka. Lees hier alle columns van Aaf.

Aaf Brandt CorstiusMarloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden