Headers columnisten Aaf NW.  Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

PREMIUM

Krijg je het voor elkaar om zúlke mooie, praktische kleding te vinden, dat een ander zegt: ‘Leuk!’ dan zit je goed

Als Aaf een compliment krijgt over haar regenjas gaat ze in de fout. Door te demonstreren hoe praktisch de jas is.

In het kader van de complimentjes is er bijna niets fijner dan een compliment krijgen over je kleding. Tuurlijk, het is prettig als iemand zegt: ‘Wat zit je haar leuk.’ Of: ‘Wat zie je er lekker gezond uit,’ maar daar heb je dan op zich zelf weinig aan gedaan, of in míjn geval is dat zo. Haar en blosjes op de wangen zijn vaak vooral toeval, die dag. Ik kan uren aan mijn haar plukken voor de spiegel, maar het zit dan niet per se beter dan als ik het per ongeluk goed laat blazen door een uur door de wind te fietsen.

Maar mijn kleding: daar heb ik zelf over nagedacht. Gedubd in de winkel, getwijfeld voor de klerenkast. En als iemand dan zegt dat hij of zij het leuk vindt staan, dan is dat echt een compliment aan mijn vermogen om me goed te kleden.

Zelden leuk

En ik vind het dan een nog groter compliment als het gaat over práktische kleding. Want praktische kleding is zelden leuk. Denk aan regenlaarzen, denk aan skibroeken, denk aan poncho’s. Dus als je het voor elkaar krijgt om zúlke mooie, praktische kleding te vinden dat een ander zegt: ‘Leuk!’ - dan zit je goed.

En dit heb ik nu voor elkaar gekregen met een regenjas. Een regenjas! Gisteren de buurvrouw in de supermarkt tegengekomen. Ze vond mijn regenjas leuk. En haar dochter ook. En al meer mensen hadden dat spontaan opgemerkt.

Ik was er zelf ook zó opgetogen over, dat ik zei: ‘En hij is ook echt regenwerend!’

Mooie Regenjas

De jas is terracotta van kleur, een a-typische kleur voor een regenjas, en, belangrijk: hij glimt niet. Dat vind ik nogal speciaal. Ik, en volgens mij niemand, houd niet van de glimmende stof waaruit de meeste regenjassen zijn opgetrokken. Toch maak ik altijd een kleine fout als ik een compliment over de Mooie Regenjas krijg; ik ga dan demonstreren dat je hem kunt uitritsen tot een mega-poncho die over je fietsstuur kan.

Alle fashion is er dan wel vanaf.

Maar dan is het compliment al gemaakt, en in ontvangst genomen.

Paspoortbeeld columnisten Aaf NW Beeld

Over columnist Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is schrijfster, getrouwd met Gijs Groenteman en moeder van Benjamin en Rifka. Lees hier alle columns van Aaf.

Aaf Brandt CorstiusMarloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden