Headers columnisten Aaf NW.  Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

PREMIUM

In ons washok is geen plek voor opvouwen of strijken of andere gezellige bezig­heden

Op zich is Aaf er best voor te porren om wat te klussen in huis, maar ze kent zichzelf een beetje en weet dat er dan ook veel blijft liggen.

Ik heb een behoorlijk tuttig plan en dat is: het washok gezelliger maken. Ik vind dat tuttig, ja, want wat dóét een washok er eigenlijk toe? Het is gewoon een plek waar je was in de wasmachine gooit, en eventueel in de droger, en dan hop, wegwezen.

Hok vol troep

In ons washok is er geen plek voor opvouwen of strijken of andere gezellige bezigheden; het is echt een hokje, onder een schuin zolderdak, en achter de machines liggen nog een hoop spullen die daar ook maar neergeplempt zijn omdat er verder nergens plek is. Denk kerstballen, denk tent, denk extra dekbedden.

Maar dat hok met twee machines en een berg troep, daar kom ik dus wel elke dag. Waarom vind ik het eigenlijk al elf jaar prima dat het grijze, bordkartonnen wandjes heeft, een zeilen vloertje, dat het er ontiegelijk stoffig is, en dat al die zolderspullen daar zo haveloos op stapels achter de machines liggen?

Kek getegeld vloertje

Ik droom nu van een fijnere, en toch haalbare situatie en dat is: geschilderde muren, stellingkasten voor al die spullen, en heel misschien, maar dat gaat vast niet lukken, een kek getegeld vloertje.

Die kasten en die geschilderde muren, dat moet ik voor elkaar zien te krijgen, dat moet niet zo moeilijk zijn. Gijs heeft er weinig vertrouwen in: hoe klein moeten die kasten wel niet zijn om onder dat schuin aflopende dak te passen, en kunnen er dan wel tenten en dozen met kerstballen in? Maar ik denk dat het kan. Al heb ik weinig ruimtelijk inzicht.

Onaffe projecten

Ik moet hierbij ook opmerken dat ik een beetje een klusser ben van het genre Help mijn man is klusser. Vlak voor de zomervakantie kreeg Ben een andere kamer in huis, verfde ik heel voortvarend zijn muren blauw, maar moest er bloemetjesbehang van één van de muren af. En dat taakje is er dus nog steeds niet van gekomen.

En hierdoor komt nu mijn Help mijn man is klusser-vrees op; stel dat ik nu de zolder ga doen, en dat muurtje bij Ben nog moet, dan zijn er dus twee onaffe projecten lopende in huis. En stel dat er iets in het washok niet af komt (misschien heb ik te weinig witte verf voor de muren, ik noem maar wat, zou zomaar kunnen), dan loop ik daar weer vast, blijven die muren half karton-grijs, en begin ik wel ergens weer een nieuw klusje.

Dat kan gebeuren. De vraag is: moet ik dan maar helemaal niet aan dat hok beginnen (want beter een suf hok dan een half-af hok) – of is iemand die nergens aan begint nog erger dan een Help mijn man is klusser-klusser?

Paspoortbeeld columnisten Aaf NW Beeld

Over columnist Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is schrijfster, getrouwd met Gijs Groenteman en moeder van Benjamin en Rifka. Lees hier alle columns van Aaf.

Aaf Brandt CorstiusMarloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden