Margriet logo
Header Aaf Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Carmen Zomers.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Carmen Zomers.

PREMIUM

‘Ik heb zó veel in de reisgids omcirkeld, dat we ook tíén toffe reizen zouden kunnen maken’

Aaf verheugt zich op de ‘Toffe Reis’ (met hoofdletters) die ze met haar gezin gaat maken.

We noemen het nu De Toffe Reis. Met hoofdletters, want het is me ook nogal een toffe reis die we deze zomer gaan maken. Eigenlijk hadden we deze reis ooit in ons hoofd voor de zomer van 2021, toen Ben de basisschool had afgemaakt. Naar Amerika met z’n vieren, en dan langs de westkust helemaal naar beneden rijden. Maar corona, et cetera, en hoewel de toekomst soms nog steeds vaag lijkt, hebben we hem nu geboekt, voor deze zomer.

Ik moet er even bij vermelden dat we het woord tof allemaal een beetje komisch vinden, omdat we het zelf nooit gebruiken. Het woord tof kwam in de mode toen ik ongeveer twaalf jaar was, en toen kwam het een paar jaar geleden terug als modewoord, maar toen vond ik het ineens raar om het te gebruiken. Ik had dat, en Gijs ook. En toch begon hij ineens over: ‘Zullen we een toffe reis maken?’ en nu is het dus De Toffe Reis geworden.

Ver reizen

We hebben nooit ver gereisd met de kinderen, op één keer New York na, omdat mijn stiefzoon daar toen au pair was. Hem opzoeken was iets groots, naar de andere kant van de oceaan, alleen de vliegreis al vonden Ben en Rifka iets geweldigs. (Gratis nootjes! Uren films kijken!)

We hadden altijd vier kinderen in huis, mijn kinderen en stiefkinderen, en reizen met zo’n enorm gezin is nogal prijzig, en sowieso: toen de kleintjes echt klein waren, moest ik er niet aan denken om lang met ze in een vliegtuig te zitten. En een jetlag te hebben. Ik had al het hele jaar een soort jetlag.

The City of Angels

Maar nu dus De Toffe Reis. De kinderen zijn er groot genoeg voor, ze zijn ook echt geïnteresseerd in Amerika, zoals tieners dat al eeuwen zijn. Ben heeft zelfs net een spreekbeurt over Hollywood voorbereid voor school. Weten we ook meteen wat we daar kunnen verwachten: de Walk of Fame, de Hollywoodletters en een heleboel andere toeristen.

Omdat het zo lang geleden is dat ik zo’n lange, ik bedoel toffe, reis maakte, en ik dat sowieso nooit met een heel gezin onder mijn hoede heb gedaan, bereid ik me beter voor dan ooit. Dat betekent dat ik een hele reisgids over Californië aan het lezen ben. Ja, echt een hele reisgids. Dat heb ik nog nooit eerder gedaan.

Eeuwig weg

Het bevalt me goed, een reisgids van zevenhonderd pagina’s lezen, al heb ik inmiddels zó veel dingen omcirkeld, dat we ook tíén Toffe Reizen zouden kunnen maken of een jaar op vakantie zouden kunnen gaan in Californië.

Als we Disneyland maar zien, zeggen de kinderen steeds. Ergens tussen mijn tweehonderd omcirkelde bestemmingen en alleen Mickey Mouse zien – daar moeten we uitkomen.

headers gofeed columnisten alleen voor boven paspoortje Aaf Beeld

Over columnist Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is schrijfster, getrouwd met Gijs Groenteman en moeder van Benjamin en Rifka. Lees hier alle columns van Aaf.

Aaf Brandt CorstiusMarloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Carmen Zomers.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden