null Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.
Beeld Marloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

PREMIUM

Ik ben erachter gekomen dat ik nieuwe dingen zien op vakantie heel fijn vind, maar soms wil je gewoon ontspannen

Hoewel Aaf vroeger het liefst elke vakantie naar een nieuwe plek ging mét nieuwe restaurants om te ontdekken, komt ze daar nu toch van terug.

Vroeger wilde ik elke vakantie naar een nieuwe plek. En áls ik al eens naar dezelfde stad of hetzelfde dorp terugging omdat het daar heel leuk was, stónd ik erop dat we dan in elk geval een ander hotel zouden nemen, een ander huisje zouden huren en in voor ons nieuwe restaurantjes zouden eten.

Het zal wel met ouder worden te maken hebben, maar dat is aan het veranderen. Gijs en ik gingen kortgeleden twee nachten naar Parijs en ik was degene – vroeger was hij dat – die erop aandrong dat we in hetzelfde hotel zouden slapen waar we al twee keer hadden geslapen, en bij hetzelfde restaurant zouden eten waar we al twee keer hadden gegeten.

Ontspannen vakantie

Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik nieuwe dingen zien op vakantie heel fijn vind, maar soms wil je gewoon een ontspannen vakantie, vooral als je ergens maar twee nachten bent. Terugvallen op wat je al weet, zeker weten dat het daar goed zit, en niet de halve trip op je telefoon zitten om te googelen waar het nieuwste, hipste of pas geopendste tentje zit.

Vooral dat gezoek, ja; dat geeft me altijd een hoop stress. Terwijl ik dus al weet dat je bij dat ene restaurant heel lekker kunt eten, dat het in een gezellige straat zit en dat je er met de metro in tien minuten bent vanaf dat ene hotel dat we dus ook al kennen.

Geraniums en middeleeuwenthema

Dat hotel, daarover moet ik ook iets kwijt. In Parijs heb je op elke straathoek een hotel, en dit is er een in de categorie superfrans en ouderwets. Het heeft geraniums in de bakken en een soort middeleeuwenthema. Waarom weet niemand, maar op elke kamerdeur staan twee gekruiste zwaarden en er staat een beeld van Jeanne d’Arc midden in de piepkleine lobby.

Wat ik het leukst aan het hotel vind, we zijn er nu dus drie keer geweest, is dat altijd hetzelfde oude mannetje achter de balie zit. Hij begroet iedere gast alsof het zijn eerste is en biedt constant aan dat je hem voor alles kunt appen. Een keer heb ik er echt even over nagedacht om hem vanuit een mij onbekend buurtje te appen of hij wist waar je daar goed kon winkelen, maar ik bedacht dat hij dat waarschijnlijk echt niet zou weten.

Maar toch; het aanbod is ontroerend.

Dat dat mannetje, na alle coronanarigheid, deze keer ook weer gewoon achter zijn balie zat, ontroerde me. Reden om er de volgende keer gewoon weer terug te komen.

null Beeld

Over columnist Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius is schrijfster, getrouwd met Gijs Groenteman en moeder van Benjamin en Rifka. Lees hier alle columns van Aaf.

Aaf Brandt CorstiusMarloes Bosch. Styling: Brigitte Kramer. Visagie: Bart Brom.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden