Maanhoroscoop Beeld Redactie Margriet
Beeld Redactie Margriet

19 januari

‘Je hebt vandaag behoefte aan dingen die het leven glans geven’

Maan in Leeuw is dol op glitter en glamour, een gevoel dat vandaag versterkt wordt door de planeet Neptunus. Je hebt behoefte aan dingen die het leven een beetje glans geven.

Woensdag 19 januari 2022 Maan in Leeuw inconjunct Neptunus (vanaf 17 uur)

Dat zit er misschien niet altijd in en dan kan het verleidelijk zijn om een wijntje teveel te drinken. Heb je de neiging om weg te kruipen voor de saaie buitenwereld? Zoek dan een veilige of gezonde vluchtheuvel.

Lekker zwijmelen

Kijk bijvoorbeeld naar een romantische Hollywoodfilm, zo een waarbij je lekker kunt wegzwijmelen. Of luister naar muziek die je tot tranen roert. Dat is meteen een goede manier om diep contact te maken met oude gevoelens.

Vrouwelijke cyclus en de Maan

De Maan maakt een cirkel van 28 dagen rond de aarde. Zou het toeval zijn dat dit net zoveel dagen zijn als de vrouwelijke cyclus? Zou dat de reden zijn dat veel vrouwen een speciale band voelen met de Maan en rond Volle Maan onrustig of emotioneel zijn?

Astrologen zeggen van wel. Dat er samenhang is tussen de Maan en wat er op aarde gebeurt en dat de Maan hoort bij vrouwen en vrouwelijkheid, bij vruchtbaarheid en het moederschap.

De Maan passeert de sterrenbeelden van de Dierenriem

In de 28 dagen dat de Maan rond de aarde cirkelt, passeert zij de 12 sterrenbeelden van de Dierenriem. Van Ram via Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Weegschaal, Maagd, Boogschutter, Schorpioen, Waterman, Steenbok tot Vissen. Onderweg maakt ze contact met de planeten. De ene keer is dat contact prettig, de andere keer is er wat strijd.

Dat heeft invloed op de energie van de Maan. Omdat we met die energie verbonden zijn, zou dat een reden kunnen waarom je stemming verandert. En waardoor je je de ene dag vrolijk voelt en de volgende dag neerslachtig.

Maanhoroscoop

Voor Margriet onderzoekt astroloog Lucienne Corsiero de positie van de Maan op elke dag van de week. Zij ontcijfert een boodschap die de Maan voor ons heeft. Die boodschap is ongeveer 12 uur geldig vanaf het aangegeven tijdstip.

Over astroloog Lucienne Corsiero

De Nederlandse astroloog Lucia Corsiero (53) ontdekte 33 jaar geleden hoeveel wijsheid er verborgen zit in de sterrenhemel en de planeten. Ze heeft inmiddels talloze mensen geholopen om grote én kleine levensvragen te begrijpen. Dagelijks schrijft ze voor Margriet de Maanhoroscoop.

Meer horoscopen?
Lees ook je daghoroscoop
En check hier je weekhoroscoop

Lucienne CorsieroRedactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden