header dag horoscoop maagd Beeld redactie
Beeld redactie

Daghoroscoop Maagd

Kinderen zijn blij als je iets leuks met ze doet. En je hebt zelf ook behoefte aan het doorbreken van de sleur. Je bent al een tijdje onrustig en dit is wat je nodig hebt. Uitjes hoeven overigens niet duur te zijn. Je leven staat nu in het teken van je carrière. Alles wat jij hoeft te doen is duidelijk weten waar je naartoe wilt werken. Heb je de afgelopen tijd te veel dingen maar half kunnen doen? Dan is dit hét moment om er verandering in te brengen.

Meer weten, Maagd? Check dan ook jouw weekhoroscoop en jaarhoroscoop:

Of lees hieronder alles over jouw sterrenbeeld. Van karaktereigenschappen tot vriendschappen en Maagd in de liefde.

Over Sterrenbeeld Maagd (23/08 – 22/09)

Ben je geboren tussen 23 augustus en 22 september? Dan is Maagd jouw sterrenbeeld. Dit kan je van alles vertellen over jouw karaktereigenschappen, vriendschappen, relaties en nog véél meer.

Karaktereigenschappen van Maagd

Maagd staat bekend als de meest praktische en perfectionistische van alle sterrenbeelden. Het zijn echte regelaars, ze zijn gék op orde en regelmaat, kunnen plannen als de beste en weten over ieder onderwerp wel iets (en krijgen daar ook graag gelijk in). Maar dit aardeteken is zo vaak bezig met hun hoofd, dat ze hun hart nog wel eens vergeten. Dingen loslaten vinden ze moeilijk, en gevoelens zijn eigenlijk ook maar lastig. Omdat ze zo intelligent zijn, kunnen ze ook overdenken als de beste. Ze zijn enorm kritisch op zichzelf en daarom ook op anderen. Ze leggen de lat voor zichzelf zo hoog, dat ze moeilijk kunnen begrijpen dat anderen dat niet doen.

Positieve eigenschappen van Maagd

Maagden zijn harde werkers en heel slim, en zetten zichzelf graag in om de mensen om hen heen te helpen de beste versie van zichzelf te worden. Ze zijn daarom ook enorm toegewijde vrienden. Daarnaast is dit sterrenbeeld bescheiden, zachtaardig, behulpzaam en geduldiger dan de meeste mensen. Ondanks hun praktische instelling zijn Maagden ook enorm creatief, en dit uit zich vaak in schrijven of tekenen. Lees nog meer over de positieve eigenschappen van Maagd en ontdek ook de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd.

Maagd en de liefde

Een Maagd zoekt in de liefde diepe, intellectuele connecties. Ze hebben het liefst diepgaande gesprekken en zoeken een stabiele, betrouwbare partner die ze óók af en toe kan helpen loslaten. Maagden tonen hun liefde door middel van support: wat de passie van hun partner ook is, een Maagd zal altijd voor de volle honderd procent enthousiast zijn en de ander steunen. Een valkuil in de liefde is voor Maagd hun neiging om te overdenken (wat betekende dat laatste berichtje nou?) en hun kritische houding. Ze verwachten niet alleen perfectie van henzelf, maar ook van hun relatie.

Maagd en seks

Maagd zal niet zomaar seks met mensen hebben. Voor hen is een diepere connectie belangrijk en ze willen eerst iemand vertrouwen, voordat ze tussen de lakens duiken. Maar, in tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, is Maagd wél een enorm sensueel sterrenbeeld. Hun oog voor detail komt in hun seksleven maar al te goed van pas en ze zorgen er graag voor dat het hun partner aan niets ontbreekt. Maar ook hier denken ze vaak te veel na over hoe ze de seks zo geweldig mogelijk kunnen maken, in plaats van dat ze hun gevoelens uiten. Dat hoofd uitzetten blijft lastig.

Maagd en vriendschap

Maagd is een verlegen en teruggetrokken sterrenbeeld, en vindt het daarom lastig om vriendschappen te sluiten. Hun contacten blijven vaak oppervlakkig, zelfs als ze zouden willen dat er wél een vriendschap ontstond. Als ze eenmaal bevriend met iemand zijn, zijn ze die persoon die je altijd kunt bellen voor advies of wanneer je even over je leven wilt praten. Ontdek ook wie de perfecte vriendschapsmatches zijn voor het sterrenbeeld Maagd.

Maagd op werk

Het is natuurlijk geen verrassing dat Maagden geweldige werknemers zijn. Ze zijn toegewijd, werken hard en leveren nóóit half werk af. Hierdoor zijn ze echter wel gevoelig voor burn-outs, omdat ze makkelijk over hun grenzen heengaan en enorm kritisch zijn op zichzelf. Daarnaast is dit sterrenbeeld enorm eerlijk, dus Maagden moeten vaak oppassen met wat ze zeggen in vergaderingen.

Redactieredactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden