Margriet logo
Misja beijers 60 boven 60 Beeld Margriet
Beeld Margriet

PREMIUM

Misja Beijers: ‘Ik ben een laatbloeier’

Misja Beijers (70) is modeblogger, straatfotograaf en inspirator. In haar boek Oog voor Stijl interviewt en fotografeert Misja iets oudere vrouwen en mannen met een eigen stijl en experts over hun visie op kleding en stijl. Ze is genomineerd voor Margriets 60 boven 60.

Wat zou je vrouwen van boven de zestig aanraden op stijlgebied?

“Ik vind het heel leuk als vrouwen zich iets uitgesprokener kleden, ook boven de zestig. Mijn advies is daarom: ga op zoek naar iets waardoor je er uitspringt. Dat kunnen grote sieraden zijn, een mooie, opvallende bril of een sjaal. Het maakt niet uit wat, als het maar opvalt. Ook vind ik kleur belangrijk, kleur doet veel met je als je ouder wordt. Je ziet er niet alleen beter uit, kleurrijke kleding is ook goed voor je humeur en uitstraling. Veel mensen kleden zich zo grijs en grauw, dat is jammer. Laat je zien! Zelf heb ik een uitgesproken stijl, ik houd van opvallende brillen en van klassieke kleding met een twist.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik werd een tijdje geleden benaderd door het Duitse tijdschrijf Meins. De redactie vroeg of ik een reportagereeks wilde maken met als invalshoek: ‘Dit dragen wij in…’ Zo ging ik naar Amsterdam en naar Maastricht om bijzondere types te fotograferen en interviewen. Ik ben voor de reeks ook naar Kopenhagen gegaan. Dat viel niet mee, ik moest in het Engels communiceren en had maar anderhalve dag de tijd om tien kandidaten te vinden. Dat het in Kopenhagen gelukt is om een mooie reportage te maken, daar ben ik trots op.”

Wat had je eerder willen weten?

“Ik zou willen dat ik vroeger iets ambitieuzer was geweest. Ik dacht altijd: ‘Dit is goed zo’. Ik ben een laatbloeier en heb pas na mijn zestigste echt mijn grenzen verlegd. Nu denk ik: ‘Had ik maar eerder mijn kansen gepakt, had ik de drive die ik nu heb toen maar gevoeld’. Maar goed, nu volg ik mijn hart en doe ik wat ik het allerleukst vind. Het kan altijd nog, ook na je zestigste.”

Wie is jouw stijlicoon?

“Coco Chanel. Ik houd van haar stijl. Haar kleding is heel vrouwelijk, maar met een mannelijke touch. Daarnaast was ze een bijzondere vrouw die hard heeft gevochten om zoveel te bereiken. Ze kwam van ver, is opgegroeid bij de nonnen in een weeshuis. Op jonge leeftijd is ze in Parijs terechtgekomen en heeft ze hard gewerkt voor haar carrière. Het was Coco Chanel die onder andere heeft bedacht dat vrouwen best broeken kunnen dragen.”

Wat wil je nog bereiken?

“Ik zou nog wel eens een reeks video’s willen maken waarin ik mensen interview over hun kledingstijl en -kast. Bovenal hoop ik dat ik gezond blijf en nog zo lang mogelijk op pad kan blijven gaan. Ook wil ik heel graag jonge mensen blijven ontmoeten en spreken.”

Margriets 60 boven 60: stem mee!

Wil je op Misja stemmen in Margriets 60 boven 60, of is een andere vakvrouw je favoriet? Breng dan hier je stem uit: Margriets 60 boven 60: stem mee! Je kunt per categorie één stem uitbrengen. In Margriet 41 maken we de zes winnaars bekend.

Merel SchutMargriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden