‘De Hollandse asperge krijgt een Italiaanse touch met gnocchi. En de hangop toe heeft heerlijk zacht gestoofde rabarber’.

Temidden van een Turks koffiehuis, een shoarmatent en een Febo zit daar dan ineens Wilde Zwijnen. Van zo’n naam alleen al ga je spontaan glimlachen en van het jongehonden-enthousiasme dat er afspat kun je niet anders dan blij worden.

Aan dit gloednieuwe Indische buurt-avontuur van Jaymz Pool (ex-Trouw), Frenky van Dinther en Faysel van Thiel is alles fris en fijn. Jonge koks staan in de open keuken te vlammen, aangemoedigd door groepjes vrienden die komen buurten. De bediening loopt de benen uit het lijf, maar lijkt dat maar al te graag te doen.

Opstartproblemen hadden we ze zó vergeven, maar die lijken er op onze vrijdagavond helemaal niet te zijn. Soepeltjes verschijnen mooi opgemaakte borden op tafel, type ‘basic plus’. Groningse buffelmozzarella met zoetige daslookpesto en gekonfijte kerstomaatjes of een licht gerookte eendenborst met (hoezee!) echte huzarensalade. Een hoofdrol is er voor, hoe kan het ook anders, een mals speenvarken met venkelworst en jonge groentjes. De Hollandse asperge krijgt een Italiaanse touch met gnocchi. En de hangop toe heeft heerlijk zacht gestoofde rabarber.

Met sloophouten tafels, simpele peertjes en een betonnen vloer is het ‘aangekleed kaal’ en allerminst kil. Om de open keuken zit een bakstenen omlijsting, alsof de koks ín een houtoven staan. Je vindt je omringd door een blije crowd van jonge stellen en vriendengroepen, veel creatieven uit de buurt. En heel veel kleine zwijntjes, let maar op!
wilde zwijnen
Wilde Zwijnen
Javaplein 23
1095 CJ Amsterdam
020-4633043
www.wildezwijnen.com

Open voor lunch en diner: dinsdag t/m zondag

Door: www.specialbite.com