Recepten: Crostini met gegrilde oesterzwammen

crostini-1

Deel dit artikel:

Crostini met gegrilde oesterzwammen, ham & pesto-mascarpone

Ingrediënten
•2 el milde olijfolie
• 200 g oesterzwammen
• 2 grote pistolets of andere langwerpige broodjes
• 2 plakjes achterham
• 4 kleine ronde plakjes zachte verse geitenkaas
• 1 el grof gehakte walnoten, pistachenoten of amandelen
• 4 el mascarpone
• 2 el verse pesto
• 1 tl citroenrasp
• 2 el fijngehakte peterselie
• versgemalen peper

Bereiding
– Giet de olijfolie in een schaal en wentel de oesterzwammen erdoor heen.
– Halveer de broodjes overlangs en snijd aan de bovenen onderkant een laagje af zodat ze niet omrollen.
– Verhit een grillpan en gril de paddenstoelen rondom in ± 5 min. gaar.
– Gril daarna het brood en dan de ham.
– Besmeer eerst alle gegrilde broodjes met de mascarpone en verdeel de pesto en de oesterzwammen erover.
– Leg op twee crostini’s een plak gegrilde ham en op de andere twee crostini’s de zachte geitenkaas en de grof gehakte noten.
– Garneer alle crostini’s met de citroenrasp en de peterselie en maal er nog wat peper over.
Bereidingstijd: ± 15 min.