Kliekjes na Pasen: dit doe je ermee!

Deel dit artikel:

Zit je koelkast na Pasen nog vol met allerlei lekkers? Al die restjes tover je om in de heerlijkste gerechten. Lekker, makkelijk én handig, want ze kunnen zo mee in het weekmenu.

Deze tips komen van culi-platform CookLoveShare.

Paaseitjes over? Maak er chocolademelk van!

Het feest is achter de rug, maar jij hebt nog flink wat chocolade-eitjes over. Wist je dat je van omgesmolten paaseitjes de lekkerste chocolademelk maakt? Kinderen blij, jij blij.

Zo maak je het: warm een kopje melk op in een pan totdat er damp vanaf komt maar de melk nog net niet kookt. Voeg vervolgens naar smaak de paaseieren toe. Grotere paaseieren breek je eerst in stukken, kleine stop je zo in de pan. Goed roeren en klaar! Extra pit? Voeg dan een kaneelstokje of een snuf chilipeper toe. Mmm!

Zalmforeltaco’s met komkommersalade en bonenpasta

Voor Pasen haal je snel een stukje zalm of zalmforel in huis. Was al die vis iets te veel van het goede? Ga de dag na Pasen voor makkelijk en stop die chique kliekjes in kant-en-klare taco’s. Samen met een komkommersalade en bonenpasta maak je er een lichte en voedzame maaltijd van. Je vindt het recept hier.

Behoefte om weer een beetje normaal te eten na Pasen? Geef je (liefst zo puur mogelijke) paaseitjes een tweede leven in de vorm van een brownie. Bijvoorbeeld in deze verrassende brownies op basis van zwarte bonen (ja, echt!). Lekker, en er zitten ingrediënten in waar je lichaam blij van wordt. Klik hier voor het recept.

Caesar salad met kip

Gekookte eieren komen altijd van pas. Bijvoorbeeld in zo’n heerlijke caesarsalade: ideaal om mee te nemen als uitgebreide lunch naar je werk. En die restjes gerookte kip van Pasen kunnen er ook meteen in! Tip: neem je salade mee in een handig glazen potje en schud de dressing er pas doorheen vlak voordat je gaat eten. Dit lekkere recept vind je hier.

Gevulde avocado met ei uit de oven

Eieren en avocado’s zijn een heel goede combinatie. Waarschijnlijk ben je gewend om avocado’s koud te eten, maar in dit recept eet je ze warm. Zo’n gevulde avocado is heerlijk als warme lunch in het weekend of ’s avonds als bijgerecht naast aardappeltjes en een salade.

Zo maak je ze: verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Hol ze ietsje dieper uit zodat de eitjes erin passen. Strooi er wat peper en zout op. Breek in elke helft van de avocado een ei en leg de avocado’s in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Het gerecht is klaar als de eieren zijn gestold.

Bron en beeld: CookLoveShare.

Lees ook

De allerlekkerste eierkoeken maak je snel en simpel zelf
Hemels: deze chocolade/pindakaas-taart móét je een keer maken
Dit ene ingrediënt maak jouw saus onweerstaanbaar

Bekijk ook:

 

Meer artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief