Maak eens een gezonde bananencake!

Deel dit artikel:

Een cake zonder boter, bloem of suiker. Klinkt dat gek? Het kan echt. En het is nog lekker ook.

De cake is niet moeilijk om te maken en ook als je een glutenintolerantie hebt, zet je hiermee iets lekkers op tafel.

Recept bananencake

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels (amandel)melk
  • 1 eetlepel honing (wil je iets zoeter, gebruik dan agavesiroop)
  • 250 gram boekweitmeel of amandelmeel (je kunt ook half-om-half doen)
  • 1 theelepel koek- of speculaaskruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout

Zo maak je hem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Prak de bananen in een kom en voeg hierbij de eieren, melk en honing. Roer goed door.
  3. Meng in een grote beslagkom het meel, de kruiden, het bakpoeder en snufje zout.
  4. Voeg het banaan-eiermengsel toe aan het meel en schep het met een spatel goed erdoor.
  5. Bekleed een bakvorm met bakpapier en schep hierin het cakemengsel.
  6. Zet 40-50 minuten in de oven. De cake is klaar als een satéprikker droog uit de cake komt.

Online redacteur Nathalie maakte het recept: “Ik heb inspiratie opgedaan op internet en gekozen voor de basisversie. Als deze lukt, kan ik ermee gaan variëren. Deze cake is redelijk compact en vult behoorlijk. Prima als gezond tussendoortje. Misschien dat ik bij de volgende versie chocoladesnippers en een handje noten toevoeg voor de bite.”

Uiteraard is deze cake ook als ‘gewone’ cake te bakken. Kijk daarvoor op Maak eens bananenbrood

Wat zou jouw variatie zijn?

Dit wil je misschien ook zien:

Lees ook:

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief