De allerlekkerste eierkoeken maak je snel en simpel zelf

Deel dit artikel:

Eierkoeken zijn luchtig én lekker. Helemaal als je ze zelf bakt en, nog warm uit de oven, op je bord laat glijden. Geniet er zo van als tussendoortje. Of combineer je zelfgebakken koeken met aardbeien, bessen en ander vers fruit en je hebt bijvoorbeeld een heerlijk toetje.

Recept: eierkoeken bakken

Dit recept voor luchtige eierkoeken vonden we op Laura’s Bakery, waar je nog veel meer lekkere recepten en handige baktips vindt. Om je vingers bij af te likken.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 12 stuks)

  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • rasp van een citroen (schil goed wassen)
  • snufje zout

Zo maak je ze

Eierkoeken zijn niet moeilijk om te maken. Begin met het kloppen van de eieren met de suiker en maak er in een paar minuten een luchtige massa van. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten (bloem, bakpoeder, citroenrasp en zout) toe door ze er voorzichtig doorheen te spatelen. Hiermee is je beslag klaar. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is hoopjes maken op de bakplaat (handig: bekleed de plaat met bakpapier). Tip: gebruik twee flinke eetlepels. In ongeveer tien minuten (en de oven voorverwarmd op 180 °C) bak je ze. Als de randjes goudbruin zijn, zijn de eierkoeken klaar.

Tips om te variëren

Je kunt in het beslag iets variëren door er bijvoorbeeld een snufje kaneel, vanillesuiker of sinaasappelrasp aan toe te voegen. Ook lekker om de koeken mee aan te kleden: zelfgemaakte jam tussen twee helften of twee koeken, vers fruit en slagroom op je koek of banketbakkersroom en aardbeien.

Tip uit Paulines keuken: glutenvrije eierkoeken maken? Dat kan! Paulines recept vind je in dit artikel.

Tip uit Rudolph’s Bakery: spatel niet te lang, anders verdwijnt de lucht uit het beslag en krijg je geen luchtige koeken.

Tip van Bakkerij den Bogaert uit Breda: je kunt ook verschillende maten eierkoeken maken, zoals minikoeken (of juist heel grote) voor de kleintjes.

Meer lezen

Eierkoeken: een gezonde keuze?

Bekijk ook:

Meer artikelen op Margriet.nl lezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Foto: bakkersinbedrijf.nl